top of page

תסכול בלוטת התריס

תסכול הגדרתו במילון : "תחושה שנוצרת עקב אי התגשמות רצון , צורך או דחף". אני מאמינה שתסכול במינון מתאים יוצר ומאפשר לנו התפתחות? בשל הצורך הקיים לנוע קדימה ולשנות את המצב, הרצון להפוך אותו לנעים ומספק. יש משמעות גדולה עד כמה גדול הפער בין תסכול לסיפוק. אפילו תינוק קטן נע בין קצוות אלו.



תסכול לאורך זמן עלול לפגוע בתפקוד בלוטת התריס:

"נערה צעירה שכל רצונה היה לשיר במקהלה אך בכל פעם ששרה בקע מגרונה קול כשל עורב...היא לא עמדה בהרמוניה של שאר הקולות ותסכולה היה רב. היא לא הייתה מוכנה להיפרד מאהבתה לשירה. תסכולה הלך וגדל עד שמצאה דרך חדשה לביטוי אהבתה , החליטה ללמד שירה במוסד לילדים מוגבלים. שמחתה נמהלה בשמחת הילדים השרים, למרות חוסר ההרמוניה הווקאלית. היותה דחויה חיבר אותה לקהל הילדים הדחויים, בשירתם היא והילדים התחברו לחלקים הרגשיים שלהם שנתנו ביטוי לקושי, לשונות ולייחודיות."


בלוטת התריס יושבת במקום אסטרטגי באזור הגרון. היא מדברת על ביטוי מילולי דרך שפה ומילים , דרך שירה , דרך בקשה , דרך הבעת מחשבות, רצונות, צרכים, ורגשות. קושי בביטוי לעיתים יוצר תסכול. אני מאמינה, שיש כמה וכמה תנאים המאפשרים קיום של ביטוי הולם.

תנאי ראשון - קשור לביטחון עצמי, שהינו ביטוי לרמת ההיכרות של אדם עם עצמו וקבלת סך חלקיו. כאשר אני בטוחה בעצמי אני בקלות אבטא את מה שמציק לי או אדע לבקש ולהביע צורך כזה או אחר (קשר של צ'אקרת הלב וצ'אקרת הגרון). אזור תגובת בלוטת התריס הנמצא סביב הלב, הלב המקבל את מי שאני ואת מציאות חיי, בתוכו רצונותיי, שאיפותיי וחלומותיי לבין המציאות של הגשמתם.

תנאי שני- האם אדם חי בסביבה אוהדת, תומכת או עוינת. אדם שחווה את העולם כמפחיד ומאיים יתקשה להביא את עצמו לכדי ביטוי. מי מקשיב ושומע את קולי ? למי אני חשוב? הצורך להישמע איתו אנחנו נולדים, לכל אדם גוון קול אחר המבטא ייחודיות (קשר בין צ'אקרת הבסיס לצ'אקרת הגרון). כאשר אני מתבוננת על כיצד נוצרים דפוסים של ביטוי אצל ילדים קטנים, קל להבחין בילד המתקשה לבטא את עצמו ואז הבוגר מתערב ושם לו מילים בפיו. יש קושי לעמוד מן הצד ולאפשר לו להתמודד עם הקושי. למילים קצב וזמן לפלס את דרכם החוצה, הקושי נוצר כאשר המילים עדין לא שגורות כולן בפיו או הקושי לתמלל את המציאות הנראית ובעיקר המורגשת יוצר לעיתים תסכול וכעס. היכולת לבטא את מי שאני נלמדת עם הזמן, יש כאלה שהיא זורמת וטבעית מההתחלה, ולאחרים קשה יותר ונדרש אימון, סביבה מכילה וקשובה מאוד תעזור.

תנאי שלישי - קשור לקצב, עיתוי. מחשבות יורדות לעולם החומר דרך אמירה. כל עוד חשבתי המחשבה בתוך העולם הפרטי שלי, אף אחד אינו קורא אותה. אך ברגע שאמרתי, הוצאתי קול היא הפכה למילים, לכוונה ולמשמעות. הכוונה הנמצאת בחשיבה מקבלת עוד כוח ועוצמה באמירה החוצה. יש מן ההתחייבות. בחירת העיתוי לדבר ולבחור מה אני אומר למי, יכולת הדורשת בגרות. ניתן לראות כיצד ילדים קטנים אומרים בקלות על שבליבם, לעיתים בחוסר טאקט אך באמיתות גמורה (קשר בין צ'אקרת הגרון לצ'אקרת העין השלישית) . אנשים עם חוסר איזון בבלוטה הרבה פעמים יחוו קושי עם העיתוי. הסיטואציה התרחשה והם לא הגיבו בזמן אליה ואז במאוחר לא תמיד יש טעם להגיב או שיהיו עסוקים זמן רב "יטחנו" את מחשבותיהם על איך היה ראוי להגיב.

בדרך כלל שמדברים על יכולת ביטוי אנחנו מתכוונים לאמירה-למילים אך לאינטונציה של האמירה יש משמעות גדולה. בדרך כלל אנחנו מגיבים רגשית לצליל יותר מאשר למילים. חוסר התאמה בין האמירה לכוונתה המושמעת בצליל גם היא מייצגת חוסר לאיזון של הבלוטה. (קשר בין צ'אקרת הגרון לצ'אקרת המין). הקשר בין שירה שפותחת את צאקרת הגרון ומניעה את הרגשות הגלויים והנסתרים המצויים בצ'אקרת המין והיצירה.


לסיכום, הטיפול הרפלקסולוגי יכול אם כך להיות מגוון ביותר, אנו נאבחן את מצב הצ'אקרות ונוכל לראות היכן כשל הקשר בין הצ'אקרות ואז לחזק את האזורים המהדהדים ביחד. לעיתים אדם אינו מחובר לרצונותיו -צ'אקרה שניה או לחלומותיו - צ'אקרת הלב. לעיתים צ'אקרת העין השלישית אינה מחוברת לקצב הזרימה בין החוץ לפנים. האופציות לאבחון וטיפול הן רבות ומגוונות וההצלחות הטיפוליות מדהימות כל פעם מחדש.

コメント


  • Facebook
bottom of page